Unge på fisketur
Vi skal have flere børn og unge på fisketur
Lystfiskerforeningen af 1926 har været vært for en lille flok unge, lystfiskerinteresserede, der den sidste tid har besøgt foreningens nordligste fiskevande. De sluttede af med en fisketur til Karup Å, hvor de hyggede sig på stykket ved Høgild Møllegård, og hvor Flemming Rose fra foreningen var med som guide.
Carsten Holst fra Lemvig Kommune har skrevet disse ord om samarbejdet:
Fisketur til Karup Å
– STU Lemvig Kommune har siden starten af august gennemført et spændende sportsfiskerforløb med seks engagerede elever. Hver onsdag har eleverne haft mulighed for at fiske, hvor fokus har været på at opbygge grundlæggende færdigheder inden for sportsfiskeri samt opleve naturens ro.
Med venlig støtte fra Lystfiskerforeningen af 1926 har vi haft fornøjelsen af at fiske i foreningens vande i Lemvig Kommune. Dette har givet eleverne en fantastisk mulighed for at kombinere deres indlæring med smukke naturoplevelser, samtidig med at de har fået et indblik i, hvad sportsfiskeri handler om: afslapning og en dyb passion for fiskeriet.
En god dag
Forløbet blev afsluttet med en uforglemmelig dag ved Karup Å, hvor Flemming Rose delte sin store viden med eleverne. Han gav gode råd og viste, hvordan man begår sig ved åen for at få den bedst mulige fiskeoplevelse. Med både historier og praktisk hjælp formåede Flemming på fremragende vis at inspirere eleverne til at videreudvikle deres færdigheder inden for fiskeri. Dagen ved Høgild var en stor succes, og flere af eleverne fangede fisk, herunder en enkelt regnbueørred, som blev hjemtaget.
Vi på STU er meget taknemmelige for de brochurer og materialer, vi fik, som kan være med til at vække og udbrede interessen for sportsfiskeri blandt eleverne. Særligt bogen *Laksefiskeri i Skjern Å* af Nils Mogensen Svalebøg har vakt stor glæde. Den er et værdifuldt materiale, som belyser vildlaksens historie, de udfordringer, den har stået overfor, og hvordan den blev reddet.
Afslutningsvis vil vi gerne rette en stor tak til Lystfiskerforeningen af 1926 for deres støtte og samarbejde omkring dette projekt. En særlig tak går til Flemming Rose for at skabe en enestående afslutning på forløbet, med turen ved Karup Å.