Fornøjelige fluebinderes fantastiske fluer
Tyve velmotiverede fluebindere var mødt op, da Lystfiskerforeningen af 1926 havde samlet fire af Danmarks og Verdens bedste fluebindere af klassiske laksefluer, Tonni Kjær Jensen, Martin Bach, John Lind Rasmussen og Tommy Kjærgaard.
Det blev dagen igennem til et helt udsædvanligt og forunderligt kig ind i fortryllende verden af eksotiske fjer, håndlavede kroge og spændende fluebindings-historie. – Alt imens de fire fluebindere bandt hver sin lakseflue. – Tommy Kjærgaard og Tonni Kjær Jensen i fluestik – Martin Bach og John Lind Rasmussen helt i hånden.
Undervejs viste Tonny Kjær Jensen et par gamle, hyggelige oldtimer film om klassiske laksefluer. Desuden havde han taget en imponerende samling litteratur med om emnet.
John Lind Rasmussen fortalte om, hvordan man selv kan fremstille kroge til fluebinding, blot af et enkelt stykke tråd – og et imponerende specielbygget værktøj…
Martin Bach tog deltagerne med på en historisk tidsrejse og berettede muntert og fængslende om, hvordan de klassiske laksefluer har udviklet sig op gennem tiden – om materialerne og om de eksotiske fugle mange af fjerne stammer fra.
Desuden fortalte Tommy Kjærgaard om, hvordan han i 30 år har samlet materialer og gav deltagerne gode råd til, hvordan de selv kan komme i gang med at binde klassiske laksefluer, hvis lysten skulle melde sig.
Eva Maria Jensen sørgede for deltagernes forplejning, og det skottede ikke på kaffe, rundstykker, æg, pålæg, whisky og hjemmelavede, lune frikadeller.
Alt i alt – et vellykket, herligt og uforglemmeligt arrangement, stablet på benene af Tonni Kjær Jensen.
P.S.
Fremstilling af klassiske laksefluer var i gamle dage et håndværk og en kunst, der krævede sin mand, de rigtige materialer, øvelse, indsigt og erfaring. De klassiske laksefluer, der i sin tid blev solgt hos den velrenommerede fiskegrejsfabrikant Hardy Brothers – blev kun bundet af mænd. – Og det vel og mærke først efter et års intensiv træning. – Kvinderne måtte nøjes med at binde ørredfluer.